Close

5 януари, 2018

Втори фестивал на настолните игри в Търново през февруари

Събитието тази година ще се състои в Mall Veliko Tarnovo

Във Велико Търново усилено тече подготовката на второто издание на „Настолен град“ – фестивала на настолните игри в старата столица. Организатор отново е “Да играем”, която след близо четири години съществуване като неформална инициатива през 2017 г. порастна във фондация.

Посетителите на първия “Настолен град” надхвърлиха 200 през февруари 2017 г. Тогава за двудневното събитие във Велико Търново гостуваха създатели, издатели, вносители и запалени почитатели на настолните игри от София, Варна, Русе и други градове в страната. Състояха се турнири по Пандемия и CATAN Big Game.

“Гостите на “Настолен град 2018” ще имат достъп до още повече игри. Поканили сме повече издатели и разпространители на игри и сме подсигурили повече пространство за всички. Заимствахме някои добри практики от колегите ни в София и Варна и се готвим за следващото издание с пълна пара,” споделя Ивайло Драганов, основателят на “Да играем”.

“Настолен град 2018” ще се състои на 24 и 25-ти февруари, този път в Mall Veliko Tarnovo. Фондация “Да играем” вече е в преговори с потенциални партньори и спонсори.

Добре дошли са Вашите идеи и предложения за това как събитието да донесе още повече радост и забавление на малки и големи търновци и на гостите на града ни. Повече информация за „Настолен град“ може да намерите на nastolengrad.daigraem.org

Настолните игри днес

Настолните игри са хоби, което набира все по-голяма популярност в България и по света през последните години. Стратегически, икономически, кооперативни или парти игри – разнообразието от заглавия е огромно. Играчите влизат в различни роли…от колонизатори на Марс до учени, които трябва да спасят заедно света от пандемия, или пък клиенти в соц магазин, чакащи на дълги опашки. “Игрите стимулират креативното и логическото мислене и създават условия за развиване на важни социални умения,” категорични са организаторите на “Настолен град”.