За първи път в Търново турнир по “Каркасон”

В края на февруари почитателите на настолните игри във Велико Търново ще имат възможност да премерят сили в първия за града турнир по “Каркасон”. Той е част от програмата на третото издание на фестивала “Настолен град”.

“Каркасон” е игра, превърнала се в модерна класика. По цял свят са продадени милиони копия, а в България броят на запалените фенове не спира да расте. Дойде моментът да се преброим и във Велико Търново,” споделят организаторите на “Настолен град” от фондация “Да играем” Турнирът по “Каркасон” във Велико Търново ще се проведе на 23-ти февруари с помощта на “The Broken Tile” - българска организация, посветила се на играта. Използва се базовата версия на“Каркасон” с абат и се играят четири рунда. Подробна информация може да откриете в събитието във Facebook.

И още турнири

“Третото издание на “Настолен град” ще включва общо пет турнира. В събота стартираме с познатата добре на търновци CATAN Big Game и после продължаваме с “Каркасон”. Това са две утвърдени класики. Били са игри на годината съответно за 1995 и 2001. Третият ни турнир в събота предлага нещо по-ново, което също носи престижния етикет игра на годината, но за 2017 – “Кингдомино”. Механиката там е много лесна и се учи за минути, дори и от по-малките играчи,” разказва горнооряховчанинът Ивайло Драганов, основател на “Да играем”. “В неделя загряваме с фентъзи викторина, а забавлението продължава с турнир по “Атаката на катериците”, които заплашват да изтребят човечеството… Дали съботата ще ни стигне да се подготвим за тази люта битка?”

Епичният финал на турнирната част идва в неделя следобед с играта “Yu-Gi-Oh”. Тя ще присъства за първи път на “Настолен град”, благодарение на търновския клуб Stratos Games. Записването за част от турнирите вече тече.