Велико Търново отново се превръща в “Настолен град” в края на февруари

Точно след месец Велико Търново отново ще събере почитатели на настолните игри от цялата страна, а и от някои съседни, с третото издание на фестивала “Настолен град”. Превърналият се в традиция празник на игрите ще се състои на 23 и 24-ти февруари в Mall Велико Търново.

“Фестивалът ни расте. Освен обичайната зона за свободна игра и щандове на издатели и разпространители на настолни игри тази година ще предложим на гостите и фентъзи викторина от приятелите ни от ShadowDance.info, зона на загадките от Logiscape и други изненади. Турнирите стават още повече и ще включват хитови игри като Каркасон, Катан и Yu-Gi-Oh, а на гости ще ни бъдат и създатели на настолни игри от България и Румъния,” разказва Ивайло Драганов, основател на “Да играем”, фондацията, която за трета година организира “Настолен град”.

“В края на февруари на крака ще дойдат при нас хора, които успешно са реализирали проекти за настолни игри, а също ще подкрепим и автори, които тестват свои прототипи. В България игри се създават всяка година и сред тях има много добри попадения. Ще имаме честта да ви запознаем с част от тях,” добавя Ивайло.

Специален гост на събитието ще са и създателите на играта Imnia от Румъния. В нея се потапяме в ролята на лордове от средновековието, които се борят за повече власт и слава. На “Настолен град” те ще представят прототип на играта, която скоро след фестивала стартира своята кампания за групово финансиране, по-популярна като crowdfunding, чрез платформата Kickstarter.

“Световният бум при настолните игри през последните години не е случаен. При наличието на толкова много технологии в живота ни е важно да запазим умението да се забавляваме, отлепени от екраните, и да общуваме на живо. Балканите не са изключение,” категорични са организаторите.

Повече информация за фестивала може да намерите на сайта на “Да играем” и в събитието във фейсбук.