Седем турнира на Настолен град 2020

Пригответе се! Седем люти битки за слава и награди ще се водят на четвъртото издание на “Настолен град” - фестивалът на настолните игри във Велико Търново.

„Турнирната програма тази година е повече от пълна. Освен задължителните за хобито CATAN Big Game, Yu-Gi-Oh! и „Каркасон“ за първи път нашият фестивал ще предложи турнири по „Тераформирай Марс“ и „Азул“, местата за които вече започнаха да се запълват“, споделя Ивайло Драганов, основател на фондация “Да играем”, която организира събитието.

„Тераформирай Марс“ ни изпраща в бъдещето, когато човечеството започва да подготвя червената планета за живот. Няколко корпорации работят заедно (но не съвсем), за да създадат гори, океани и приятен климат на Марс. Задачата не е никак лека, а конкуренцията е голяма…

„Азул“, игра на годината за 2018 според Spiel des Jahres, е семейна настолна игра, вдъхновена от украсите в кралския дворец Евора в Португалия. „Азул“е лека и приятна… докато не се изправите срещу настървен, опитен играч.

А другите два турнира?

На „Настолен град“ 2020 за първи път в България ще се играе турнир по Travelin’. Играта, създадена в съседна Румъния, ни изпраща на екскурзия в Европа и ни изправя пред непредвидени обстоятелства като съмнителни таксиджии, неочаквани митнически проверки, и развалени дюнери…

„На предишните издания на фестивала винаги ни питат за шах. Тази година организираме турнир по Hive, може би най-близката до шаха съвременна настолна игра“, разказва Ивайло. В този кошер двама играчи управляват отделна армия от насекоми и се опитват да оградят Кралицата Пчела на противника. Всяко насекомо има специално умение и начин на придвижване.

„Настолен град“ ще се проведе на 22-23 февруари в Sky Centre Велико Търново. И двата дни играем заедно от 10:00 до 19:00. Входът е свободен!